Schil de pompoen en snijd deze net als de winterpeen in gelijke stukken van ongeveer 1 a 2 cm
Snijd de ui, de knoflook en de gember fijn
Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur
Doe hierna de pompoen en wortel erbij en bak deze nog een paar minuten mee, voeg op het laatst de pumpkin spice kruiden toe
Doe het water in de pan en verkruimel het blokje groentebouillon en roer deze er goed doorheen
Breng de soep aan de kook en laat deze +/- 30 minuten zachtjes koken
Pureer de soep met een staafmixer. Dit kun je helemaal fijn doen, of op de "snert-manier" door steeds een beetje van de soep te pureren en terug te doen in de pan tot de gewenste dikte is bereikt
Notities
Deze soep smaakt extra lekker door de pumpkin spice kruiden. Deze maak je heel gemakkelijk zelf. Volg dit recept om hem zelf in een handomdraai te maken!