Tips

Pumpkin Spice, simpel zelfgemaakt, met maar 4 ingrediënten!

Pumpkin spice

De uit Amerika komende Pumpkin Spice mix wordt daar veelal gebruikt in pompoentaart. Nu is die in Nederland niet zo populair als daar, maar de Pumpkin Spice kruiden komen hier eigenlijk wel van pas. Denk aan een heerlijke PSL (Pumpkin Spice Latte), die je kent van Starbucks, of in gebak, kruidnoten en noem maar op! Zoals je leest is het een veelzijdig inzetbare kruidenmix.

Lijkt een beetje op “onze” speculaaskruiden

Hij lijkt niet zo gek veel anders te zijn dan onze “eigen” speculaaskruiden of ook koekkruiden genoemd, maar dat is hij wel. De naam verraadt het natuurlijk al een beetje, want onze speculaaskruiden zijn niet zo spicy als Pumpkin Spice kruiden. Het zit hem daarbij vooral in de verhouding van de mix en wat minder ingrediënten dan in speculaaskruiden.

Zoeken naar de ideale verhouding

Het was nog even zoek naar de ideale mix. Pumpkin Spice kruiden wordt door iedereen “net iets” anders gemaakt, maar de verhoudingen zijn nagenoeg wel een beetje hetzelfde. In dit recept zit geen piment, zoals in sommige recepten wel wordt gebruikt. Deze mix kun je waarschijnlijk makkelijk maken met de ingrediënten die je al in huis hebt!

Pumpkin spice

 • 2 eetlepels kaneelkaneelpoeder
 • 1 eetlepel gemberpoeder
 • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
 • 1 theelepel gemalen kruidnagel
 1. Mix alle ingrediënten en je pumpkin spice is klaar voor gebruik!

Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

1 Reactie

 • Reactie Astrid Bos

  Hoeveel can deze mix gebruik je voor een pumpkin spice latte?

  4 november 2020 at 09:20
 • Laat een reactie achter