Tips

Pumpkin Spice, simpel zelfgemaakt, met maar 4 ingrediënten!

Pumpkin spice

De uit Amerika komende Pumpkin Spice mix wordt daar veelal gebruikt in pompoentaart. Nu is die in Nederland niet zo populair als daar, maar de Pumpkin Spice kruiden komen hier eigenlijk wel van pas. Denk aan een heerlijke PSL (Pumpkin Spice Latte), die je kent van Starbucks, of in gebak, kruidnoten en noem maar op! Zoals je leest is het een veelzijdig inzetbare kruidenmix.

Lijkt een beetje op “onze” speculaaskruiden

Hij lijkt niet zo gek veel anders te zijn dan onze “eigen” speculaaskruiden of ook koekkruiden genoemd, maar dat is hij wel. De naam verraadt het natuurlijk al een beetje, want onze speculaaskruiden zijn niet zo spicy als Pumpkin Spice kruiden. Het zit hem daarbij vooral in de verhouding van de mix en wat minder ingrediënten dan in speculaaskruiden.

Zoeken naar de ideale verhouding

Het was nog even zoek naar de ideale mix. Pumpkin Spice kruiden wordt door iedereen “net iets” anders gemaakt, maar de verhoudingen zijn nagenoeg wel een beetje hetzelfde. In dit recept zit geen piment, zoals in sommige recepten wel wordt gebruikt. Deze mix kun je waarschijnlijk makkelijk maken met de ingrediënten die je al in huis hebt!

Pumpkin spice

Pumpkin spice

Totale tijd 3 minuten
Gang kruiden
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels kaneelkaneelpoeder
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 theelepels gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten en je pumpkin spice is klaar voor gebruik!