Wat doe je als je pumpkin spice kruiden hebt gemaakt? Dan gebruik je hem overal in! Zeker in deze tijd! Zo gaan de kruiden door mijn koffie, in mijn gebak en uiteraard in mijn pompoensoep!
Haat- liefdeverhouding met de herfst
Herfst en ik hebben soms een beetje een haat- liefdeverhouding. Ik haat het namelijk dat het eerder donker is. Ik haat het dat het weer zo onstuimig is, met harde windvlagen, veel regen, het wordt elke dag kouder. Dan vallen ook nog eens alle blaadjes van de bomen en daarmee wordt de wereld ineens kaal en grauw.
Dikke pyjama en seizoensgroenten
Maar de liefde voor de herfst is ook heel groot daarentegen! Ik kan zo enorm genieten van alle kleuren van herfst die te zien zijn langs de wegen, in tuinen, parken en in de versierde etalages van winkels. Ik ben gek op seizoensgroenten zoals; andijvie, bloemkool, venkel, rode bieten én pompoen! Ik hou ervan om met dikke sokken rond te lopen en dat het is ineens niet meer zo gek dat ik in een dikke pyjama in bed lig (doe ik het liefst het hele jaar door :-P).
Pompoensoep recept
Deze pompoensoep is dan ook écht mijn lievelingssoep van dit seizoen. Het recept deel ik graag met je, zodat je er deze herfst er ook lekker warmpjes bij zit! Even nog een tip: trek lekkere dikke sokken aan, installeer jezelf tegen een verwarming met een kussentje in je rug en lepel deze dan naar binnen. Dan voel je je echt even in een hele andere wereld…Namelijk die van de herfst!
Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 winterpenen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 2 theelepels pumpkin spice kruiden zie notities
- 1 blokje groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 ml water
Instructies
- Schil de pompoen en snijd deze net als de winterpeen in gelijke stukken van ongeveer 1 a 2 cm
- Snijd de ui, de knoflook en de gember fijn
- Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur
- Doe hierna de pompoen en wortel erbij en bak deze nog een paar minuten mee, voeg op het laatst de pumpkin spice kruiden toe
- Doe het water in de pan en verkruimel het blokje groentebouillon en roer deze er goed doorheen
- Breng de soep aan de kook en laat deze +/- 30 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep met een staafmixer. Dit kun je helemaal fijn doen, of op de "snert-manier" door steeds een beetje van de soep te pureren en terug te doen in de pan tot de gewenste dikte is bereikt