Ga terug Email Link
vi-sj vingers

Visj-vingers

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu gesneden in langwerpige repen van +/- 1 cm
  • 3 eetlepels bloem

Beslag

  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 100 ml plantaardige melk

Droge kruidenmix

  • 5 eetlepels broodkruimels
  • 2 eetlepels viskruiden
  • 1/2 vel nori

Optioneel: knoflook sausje

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel soja yoghurt
  • 3 eetlepels mayolijn
  • 1/2 handje fijngesneden peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Droog het tofu blok
  • Snijd de tofu in langwerpige repen van +/- 1 cm
  • Meng in een aparte kom of in een diep bord de kikkererwtenmeel met plantaardige melk tot een dik beslag
  • Mix in een keukenmachine of blender de viskruiden, het halve vel nori en de broodkruimels (scheur de nori eerst even in wat kleinere stukken. Doe het mengsel hierna in een aparte kom, of een diep bord.
  • Bedek elke reep tofu eerst met bloem
  • Haal ze door het beslag en bedek ze hierna met het kruidenmengsel tot ze helemaal bedekt zijn
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Bak de visj vingers af in 40 minuten (keer ze halverwege om)

Optioneel: knoflook sausje

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kommetje