1bloktofugesneden in langwerpige repen van +/- 1 cm
3eetlepelsbloem
Beslag
3eetlepelskikkererwtenmeel
100mlplantaardige melk
Droge kruidenmix
5eetlepelsbroodkruimels
2eetlepelsviskruiden
1/2vel nori
Optioneel: knoflook sausje
1theelepelknoflookpoeder
1,5eetlepelsoja yoghurt
3eetlepelsmayolijn
1/2handjefijngesneden peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden
Droog het tofu blok
Snijd de tofu in langwerpige repen van +/- 1 cm
Meng in een aparte kom of in een diep bord de kikkererwtenmeel met plantaardige melk tot een dik beslag
Mix in een keukenmachine of blender de viskruiden, het halve vel nori en de broodkruimels (scheur de nori eerst even in wat kleinere stukken. Doe het mengsel hierna in een aparte kom, of een diep bord.
Bedek elke reep tofu eerst met bloem
Haal ze door het beslag en bedek ze hierna met het kruidenmengsel tot ze helemaal bedekt zijn
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
Bak de visj vingers af in 40 minuten (keer ze halverwege om)
Optioneel: knoflook sausje
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kommetje