Deze visj vingers zijn om je eigen vingers bij op te eten! Vorige week was ik een weekendje in Amersfoort. Wat een heerlijke stad is dat zeg! Ik werd al jaren geleden verliefd op deze stad. De mooie oude stadskern en de vriendelijke sfeer die er hangt, maken dat dit een stad is waar ik mij gelukkig in kan voelen als ik erin rondloop.

Haal eens viskruiden bij je plaatselijke visboer!

Tijdens mijn bezoekje aan Amersfoort, liep ik een viswinkel in. Niet om vis te kopen, maar viskruiden. Ik had namelijk enige tijd geleden een filmpje op YouTube gezien van Studio Konijnenvoer uit Arnhem, waarin de kok liet zien hoe zij hun vegan kibbeling maken. In dit filmpje gaf hij de tip om eens kruiden bij een visboer te halen, dus dat deed ik.

Geen vis maar visj

Eenmaal thuis ging ik experimenteren. Voor kibbeling had ik niet alles in huis en ik wilde graag eens vissticks maken. Maar vis mag je niet zomaar vis noemen als er geen vis in zit dus bedenk ik wel mijn eigen naam hiervoor! Dus ik maakte er visj van met sj van soja van 😉

Knapperige Visj-vingers recept

Deze Visj-vingers zijn lekker knapperig en smaken echt naar vis! Met dank aan de kruiden van de visboer! Hieronder het recept om zelf thuis aan de slag te gaan met deze heerlijke snack, die in een mum van tijd klaar is.

vi-sj vingers

Visj-vingers

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blok tofu gesneden in langwerpige repen van +/- 1 cm
  • 3 eetlepels bloem

Beslag

  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 100 ml plantaardige melk

Droge kruidenmix

  • 5 eetlepels broodkruimels
  • 2 eetlepels viskruiden
  • 1/2 vel nori

Optioneel: knoflook sausje

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1,5 eetlepel soja yoghurt
  • 3 eetlepels mayolijn
  • 1/2 handje fijngesneden peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Droog het tofu blok
  • Snijd de tofu in langwerpige repen van +/- 1 cm
  • Meng in een aparte kom of in een diep bord de kikkererwtenmeel met plantaardige melk tot een dik beslag
  • Mix in een keukenmachine of blender de viskruiden, het halve vel nori en de broodkruimels (scheur de nori eerst even in wat kleinere stukken. Doe het mengsel hierna in een aparte kom, of een diep bord.
  • Bedek elke reep tofu eerst met bloem
  • Haal ze door het beslag en bedek ze hierna met het kruidenmengsel tot ze helemaal bedekt zijn
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  • Bak de visj vingers af in 40 minuten (keer ze halverwege om)

Optioneel: knoflook sausje

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kommetje