Bekleed de bodem van een vierkant bakblik, bijvoorbeeld (10x10 cm) met bakpapier
Mix de havermeel, gesmolten kokosolie, Maple Syrup en zout tot een pasta. Deze zal een beetje vloeibaar zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik. Zet het bakblik in de vriezer voor minimaal 5 minuten
Doe de geweekte dadels, pindakaas, vanille extract en zout in een foodprocessor tot een dikke gladde massa. Haal het bakblik uit de vriezer en verdeel het dadelmengsel met een spatel over de bodem
Verdeel de cashews of pinda's over de karamel en druk ze aan zodat ze goed vast zitten en zet het bakblik terug in de vriezer voor minimaal 1 uur
Haal de Snikkerz uit de vriezer en snijd deze in acht gelijke stukken. Smelt de chocolade met de kokosolie in een hittebestendige kom boven een pan met heet water
Draai iedere Snikkerz rustig door de gesmolten chocolade, tot ze helemaal bedekt zijn en laat ze uitlekken en drogen op een rek. Bewaar de Snikkerz in de koelkast