Gravings! Wie heeft ze niet? Sinds ik plantaardig ben gaan eten, heb ik veel dingen uitgeprobeerd. Maar het was nog niet in me opgekomen om chocoladerepen na te maken. Mijn liefde voor chocolade is groot!

Laat mij je voorstellen aan “Snikkerz”!

Online zijn er veel recepten te vinden van verschillende soorten repen. Na wat trial & error is er een recept bij me blijven hangen van een geveganizede Snickers reep. Dat recept deel ik hierbij graag met jullie! Ook heb ik deze meteen een nieuwe naam gegeven omdat het een eigen variant is op een Snickers maar dit natuurlijk niet is. Meet the Vegan Snikkerz!

Vegan Snikkerz

Vegan Snikkerz

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak, Snack
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

Bodem

  • 60 gram havermout of havermeel (kan ook glutenvrij)
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels Maple Syrup of Agave siroop
  • Snufje zout

Karamel-laag

  • 185 gram ontpitte en gewelde dadels
  • 30 gram pindakaas
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout

Chocolade-laag

  • 50 gram cashewnoten of pinda's
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 theelepel kokosolie

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van een vierkant bakblik, bijvoorbeeld (10×10 cm) met bakpapier
  • Mix de havermeel, gesmolten kokosolie, Maple Syrup en zout tot een pasta. Deze zal een beetje vloeibaar zijn. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik. Zet het bakblik in de vriezer voor minimaal 5 minuten
  • Doe de geweekte dadels, pindakaas, vanille extract en zout in een foodprocessor tot een dikke gladde massa. Haal het bakblik uit de vriezer en verdeel het dadelmengsel met een spatel over de bodem
  • Verdeel de cashews of pinda’s over de karamel en druk ze aan zodat ze goed vast zitten en zet het bakblik terug in de vriezer voor minimaal 1 uur
  • Haal de Snikkerz uit de vriezer en snijd deze in acht gelijke stukken. Smelt de chocolade met de kokosolie in een hittebestendige kom boven een pan met heet water
  • Draai iedere Snikkerz rustig door de gesmolten chocolade, tot ze helemaal bedekt zijn en laat ze uitlekken en drogen op een rek. Bewaar de Snikkerz in de koelkast