Ga terug Email Link
Vegan mozzarella

Vegan mozzarella

Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 4 bollen
calorieën 156 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram silken tofu
  • 150 ml soja yoghurt
  • 150 ml soja melk
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels arrowroot
  • 1 1/2 theelepel agar agar
  • 1 theelepel zout

Optioneel

  • 1 handje geroosterde zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kruidenboter kruider

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel
  • Giet het mengsel over in een pan en kook het voor een aantal minuten terwijl je met regelmaat roert
  • Na een paar minuten wordt het mengsel dikker van structuur. Zet het vuur uit en bereid een aantal bakjes voor waar je de mozzarella in wilt maken
  • Je kunt de bakjes/kommetjes voorzien van een laagje huishoudfolie of een beetje olijfolie, zodat de mozzarella straks goed loskomt.
  • Verdeel het mengsel over de bakjes/kommetjes en zet deze voor minimaal 30 minuten in de vriezer. Bewaar ze hierna afgesloten in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
Trefwoord Mozarella, vegan