Bijgerecht

Vegan Soja Mozzarella

Vegan mozzarella

Kaas is geloof ik wat mensen het meeste “missen” als ze volledig plantaardig gaan eten. Gelukkig zijn en heel veel alternatieven om kaas van te maken. Zo kun je veel met cashewnoten, maar ook met plantaardige zuivel. Zo ook met soja. Deze vegan soja mozzarella is wit, romig en ontzettend lekker!

Het leed achter buffelmozzarella

De dierenmishandeling van buffels start direct na de geboorte van de kalveren. Omdat buffels in Europa voornamelijk gebruikt worden voor de melkproductie en buffelvlees nauwelijks wordt gegeten, vormen de stierkalveren een ‘ongewenst bijproduct’. Deze dieren worden op brute en illegale wijze gedood: met hamers, verdronken in een dikke laag uitwerpselen of een hongerdood stervende voor de ogen van hun moeders. (bron: www.hpdetijd.nl)

Hieronder een korte docu over het leed achter buffelmozzarella. En ja, dit mag zich dan in een ander land afspelen, maar dit gebeurt overal! (dus ook in Europa).

Let op; deze beelden kunnen schokkend zijn

Neem lekker een cruelty-free stukje soja mozzarella

Deze vegan soja mozzarella is misschien niet helemaal hetzelfde als de échte variant, maar cuelty-free is hij wel!

Vegan mozzarella

Vegan mozzarella

Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Porties 4 bollen
calorieën 156 kcal

Ingrediënten
  

  • 400 gram silken tofu
  • 150 ml soja yoghurt
  • 150 ml soja melk
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels arrowroot
  • 1 1/2 theelepel agar agar
  • 1 theelepel zout

Optioneel

  • 1 handje geroosterde zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kruidenboter kruider

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel
  • Giet het mengsel over in een pan en kook het voor een aantal minuten terwijl je met regelmaat roert
  • Na een paar minuten wordt het mengsel dikker van structuur. Zet het vuur uit en bereid een aantal bakjes voor waar je de mozzarella in wilt maken
  • Je kunt de bakjes/kommetjes voorzien van een laagje huishoudfolie of een beetje olijfolie, zodat de mozzarella straks goed loskomt.
  • Verdeel het mengsel over de bakjes/kommetjes en zet deze voor minimaal 30 minuten in de vriezer. Bewaar ze hierna afgesloten in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
Trefwoord Mozarella, vegan
Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

Laat een reactie achter

Geef een reactie