Ga terug Email Link

Vegan Griekse Kofta

Totale tijd 30 minuten
Gang Diner, Lunch
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Griekse kofta

  • 125 gram tofu (uitgelekt)
  • 100 gram Pulled Oats
  • 3 lente uittjes
  • 2 theelepel knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel smoked paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepel havermeel
  • Snufje zout

Tzatziki

  • 1 eetlepel vegan mayonaise
  • 3 eetlepel vegan yoghurt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/3 komkommer
  • Handje munt
  • 1 theelepel olijfolie

Instructies
 

Koftas

  • Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Doe de uitgelekte tofu, Pulled oats in een keukenmachine fijn. Voeg hierna de lente uitjes knoflook, droge kruiden, tomatenpuree en havermeel toe en mix alles nog even samen. Haal het mengsel hierna uit de machine en kneed er 6 koftas van.
  • Bak de koftas in olijfolie of plantaardige bakboter, in een pan, in zon 3 minuten goudbruin. Stop ze hierna in een ovenschaal en bak ze in de oven nog zo'n 15 minuten. Draai ze halverwege de baktijd even om.

Tzatziki:

  • Rasp de komkommer in kleine stukjes en leg deze in een schone theedoek. Knijp het vocht uit de komkommer.
  • Snijd de munt in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een kom.