Ga terug Email Link
Krokante sperziebonen

Sperziebonen in een krokant jasje

Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 200 gram sperziebonen
  • 6 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels water
  • 100 gram panko

Sausje

  • 2 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel soja yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Ontdoe de bonen van de beide eindjes
  • Zet 3 kommetjes op het aanrecht. 1 met 2 eetlepels kikkererwtenmeel, de 2e met de overige 4 eetlepels kikkererwtenmeel en de 3e met panko
  • Meng het 2e kommetje kikkererwtenmeel met de olijfolie en water tot een papje
  • Haal de bonen eerst door het droge meel (bakje 1) dan door het kikkererwtenpapje en erna door de panko en leg ze op de bakplaat
  • Bak de bonen in zo'n 15 af in de oven. Draai ze halverwege even om.

Sausje

  • Meng 2 eetlepels vegan mayonaise en 1 eetlepel soja yoghurt in een bakje
  • Doe hier wat peper en zout in en wat knoflookpoeder (deze laatste kun eruit houden als je kind(eren) niet van knoflook houden