Ik vind het nog wel eens moeilijk om te zorgen dan onze zoon van 2 voldoende groente binnen krijgt, dus wordt je creatief! Deze krokante boontjes gaan er wel goed in! Lekker fris sausje om in te dippen en zo heeft hij zijn groente weer binnen, maar dan op een leuke manier!
Hieronder lees je hoe je deze krokante groene boontjes maakt, veel plezier ervan en ik ben benieuwd of jouw kid(s) het op deze manier ook lekker vindt!
Sperziebonen in een krokant jasje
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 6 eetlepels kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels water
- 100 gram panko
Sausje
- 2 eetlepels vegan mayonaise
- 1 eetlepel soja yoghurt
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Ontdoe de bonen van de beide eindjes
- Zet 3 kommetjes op het aanrecht. 1 met 2 eetlepels kikkererwtenmeel, de 2e met de overige 4 eetlepels kikkererwtenmeel en de 3e met panko
- Meng het 2e kommetje kikkererwtenmeel met de olijfolie en water tot een papje
- Haal de bonen eerst door het droge meel (bakje 1) dan door het kikkererwtenpapje en erna door de panko en leg ze op de bakplaat
- Bak de bonen in zo'n 15 af in de oven. Draai ze halverwege even om.
Sausje
- Meng 2 eetlepels vegan mayonaise en 1 eetlepel soja yoghurt in een bakje
- Doe hier wat peper en zout in en wat knoflookpoeder (deze laatste kun eruit houden als je kind(eren) niet van knoflook houden