Halveer de pompoen, verwijder de zaden, deze kun je namelijk heerlijk roosteren, lees; https://kimmchi.nl/pompoenpitten-roosteren/).
Snijd de pompoenhelften in stukken en kook deze in zo'n 20 à 30 minuten op middelhoge temperatuur (je moet er makkelijk een vork in kunnen prikken)
Verwarm je oven alvast voor op 200°C
Meng de droge ingrediënten in een grote kom; rijstmeel, havermoutmeel, suiker, baking soda en de kruiden.
Pureer de afgekoelde pompoen en voeg de de kokosmelk, 2 lijnzaadeieren en appelazijn toe en roer het geheel nog even door totdat alles goed gemengd is.
Meng je pompoenmengsel bij de droge ingrediënten en spatel of roer het tot een glad geheel.
Bekleed een taartvorm van +-/ 20 cm met bakpapier en smeer de randen in met een plantaardige boter. Schep het mengsel over in de taartvorm en bak deze af in +/- 45 af in het midden van de oven. Haal de taart hierna uit de oven, prik met een satéprikker in het midden van de taart om te kijken of hij droog is van binnen. Laat de taart helemaal afkoelen.