400ml amandelmelk (havermelk of ongezoete soyamelk kan ook)
150gram linzen spaghetti
Instructies
Bak de 200 gram "gewone" champignons met 1 teentje knoflook en de helft van de rozemarijn een tijm in een pan goudbruin. En kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Om een roux te maken smelt je de boter in een pan en mix de bloem erdoorheen tot deze niet meer geklonterd is. Laat het mengsel niet bruin worden dus roer er snel doorheen. Voeg de melk in kleine beetjes toe en blijf voor z'n 3 minuten goed mixen tot de saus dikker wordt. Voeg als laatste de edelgistvlokken toe.
Laat de saus afkoelen. Mix de gebakken champignons met de saus in een blender of met een staafmixer tot de saus glad is. Voeg hier naar smaak nog peper en zout aan toe.
Bak de paddenstoelen in een pan met 1 teentje knoflook en de overige rozemarijn en tijm goudbruin. Haal de spaghetti van het vuur en laat deze uitlekken. Leg de spaghetti in een bord. Doe hier de saus overheen en leg hierop het paddenstoelmengsel.Buon appetito!