Vandaag deel ik graag een heerlijk recept met jullie. Namelijk een linzen spaghetti met plantaardige champignonsaus.
Van kinds af aan ben ik gek op pasta. 4 jaar geleden ben ik begonnen met een koolhydraat-beperkt dieet, waarin ik de linzenpasta’s van Albert Heijn ben gaan uitproberen.
Niet alle pasta’s vind ik lekker, maar de spaghetti en lasagnebladen liggen standaard in mijn keukenkast! Nu ik over ben op een plantaardig dieet en vind het nog steeds heerlijk om af en toe de volkoren spaghetti te verruilen voor een linzenvariant.
Linzen spaghetti met plantaardige champignonsaus
Ingrediënten
- 200 gram "gewone" champignons
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 handje rozemarijn
- 1/2 handje tijm
- wat peper en zout
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 3 eetlepels plantaardige boter
- 2 eetlepels bloem
- 400 ml amandelmelk (havermelk of ongezoete soyamelk kan ook)
- 150 gram linzen spaghetti
Instructies
- Bak de 200 gram "gewone" champignons met 1 teentje knoflook en de helft van de rozemarijn een tijm in een pan goudbruin. En kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Om een roux te maken smelt je de boter in een pan en mix de bloem erdoorheen tot deze niet meer geklonterd is. Laat het mengsel niet bruin worden dus roer er snel doorheen. Voeg de melk in kleine beetjes toe en blijf voor z'n 3 minuten goed mixen tot de saus dikker wordt. Voeg als laatste de edelgistvlokken toe.
- Laat de saus afkoelen. Mix de gebakken champignons met de saus in een blender of met een staafmixer tot de saus glad is. Voeg hier naar smaak nog peper en zout aan toe.
- Bak de paddenstoelen in een pan met 1 teentje knoflook en de overige rozemarijn en tijm goudbruin. Haal de spaghetti van het vuur en laat deze uitlekken. Leg de spaghetti in een bord. Doe hier de saus overheen en leg hierop het paddenstoelmengsel.Buon appetito!