Ga terug Email Link
Kruidkoek cake

Kruidkoek cake

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Gebak
Keuken Dutch
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

Droge ingrediënten

  • 150 gram suiker of erytritol
  • 160 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel kaneel of koekruiden
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje zout

Natte ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 eetlepels speculoos
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 50 ml plantaardige melk

Vulling

  • 2 handjes rozijnen

Topping

  • 150 gram kokoscrème ook wel santen genoemd
  • 50 ml kokend heet water
  • schil van een sinaasappel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom
  • Schil de courgette en rasp deze op de fijnste stand.
  • Mix in een keukenmachine alle natte ingrediënten en voeg hierna de droge ingrediënten toe aan het mengsel en spatel rustig tot alles goed is gemengd. Voeg hier de rozijnen aan toe en meng deze goed door het beslag
  • Giet het beslag over in een ingevette of met bakpapier bekleedde brownie- of taartvorm. Bak de cake af op 180 graden voor ongeveer 35 minuten. Laat de cake na de baktijd nog even in de oven staan voor +/- 15 minuten. Haal hem hierna eruit en laat hem volledig afkoelen.
  • Smelt de kokoscrème au bain marie en voeg hier 50 ml kokend heet water aan toe en roer het geheel goed door zodat er geen klonten meer aanwezig zijn. Verdeel de kokoscrème over de afgekoelde cake en versier de bovenkant met sinaasappelrasp

Notities

D
Trefwoord gebak