Ga terug Email Link
Vegan brownie

Gezonde vegan courgette brownie

Baktijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Gebak
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

Droge ingrediënten

  • 160 gram erythritol of suiker
  • 120 gram havermeel (fijngemalen havermout)
  • 100 gram chocoladedruppels of een halve pure chocoladereep in stukjes
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout

Natte ingrediënten

  • 1 grote geraspte courgette kan met en zonder schil
  • 100 gram pindakaas
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom, behalve de chocoladedruppels
  • Mix in een keukenmachine alle natte ingrediënten. Voeg het natte mengsel toe aan de droge en spatel alles rustig door elkaar, tot het goed is gemengd
  • Voeg 2/3e van de chocoladedruppels door het mengsel en bewaar de rest voor later
  • Giet het mengsel over in een ingevette of met bakpapier bekleedde brownievorm en verdeel de overige chocoladedruppels bovenop
  • Bak de brownie af op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Prik na 30 minuten met een satéprikker in het midden van de brownie om te checken of hij gaar is. Komt de prikker nog plakkerig naar boven? Verleng dan de baktijd steeds met 5 minuten tot hij wel goed is. Bak de brownie maximaal 45 min.