Ga terug Email Link
Geroosterde pompoenpitten uit de oven

Geroosterde pompoenpitten

Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 2 handjes pompoenpitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Was de pompoenpitten schoon zodat er geen vruchtvlees van de pompoen meer aan zit en kook de pitten, 10 minuten, in een laagje water op middelhoge temperatuur. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 150℃.
  • Doe de uitgelekte pitten in een bakje. Voeg de olie en het zout toe en schep de pitten even goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olie met zout.
  • Leg de pitten op een bakplaat voorzien van een bakpapier en rooster de pitten voor 20 minuten. Schep de pitten na 10 minuten even om zodat ze ook aan de andere kant goed geroosterd worden.