Snacks

Pompoenpitten roosteren in de oven

Geroosterde pompoenpitten uit de oven

Als ik gerechten maak met pompoen dan bewaar ik de pompoenpitten om ze te roosteren in de oven. Met een beetje olie en wat zout heb je hier een heerlijke snack aan! Lekker voor op de bank tijdens een goede serie op Netflix!

Hierbij een kort recept hoe je makkelijk pompoenpitten roostert. Thank me later!

Geroosterde pompoenpitten uit de oven

Geroosterde pompoenpitten

Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 2 handjes pompoenpitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout

Instructies
 

  • Was de pompoenpitten schoon zodat er geen vruchtvlees van de pompoen meer aan zit en kook de pitten, 10 minuten, in een laagje water op middelhoge temperatuur. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 150℃.
  • Doe de uitgelekte pitten in een bakje. Voeg de olie en het zout toe en schep de pitten even goed om zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje olie met zout.
  • Leg de pitten op een bakplaat voorzien van een bakpapier en rooster de pitten voor 20 minuten. Schep de pitten na 10 minuten even om zodat ze ook aan de andere kant goed geroosterd worden.