Ga terug Email Link

Gerookte "zalm" van wortel

Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 winterpeen (+/- 250 gram)
  • 2 theelepels liquid smoke
  • 1/3 theelepel zout

Optioneel

  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 handje verse dille
  • 1/2 rode ui

Instructies
 

  • Was de winterpeen en schil de bovenste laag van de wortel af. Schil de wortel vervolgens met een dunschiller tot lange brede repen.
  • Stoom de repen in een stoommandje of in een vergiet met een deksel erop, boven een pan met een laag kokend water voor ongeveer 35 minuten.
  • Schep de wortelrepen over in een diep bord of in een kom en doe hier de liquid smoke bij en het zout bij. Laat dit afgedekt, minimaal +/-24 uur in de koelkast, intrekken.
  • Wees creatief, je hebt nu gerookte "zalm" van wortel welke je zoals elke zalm kunt gebruiken in gerechten. Lekker op een broodje of in een salade. Knijp wat citroensap uit over de "zalm" of maak schijfjes citroen. Bestrooi je broodje of salade met wat kappertjes, rode ui en verse dille en je bent helemaal good-to-go! Eet smakelijk!