Lunch

Gerookte “zalm” van wortel

Een van de dingen die ik wel mis is een lekkere Italiaanse bol met gerookte zalm sinds dat ik vegan ben gaan eten. Wat ben ik blij dat ik een online heb kunnen vinden hoe je gerookte zalm van wortel kunt maken. Say whut?

Dat was ook mijn gedachte toen ik dit voor het eerst las, maar het kan! Althans, dit komt héél erg in de buurt, zodat ik alsnog kan genieten van dezelfde smaak van zalm! ♥

Zie hieronder een receptje van de “zalm” zoals ik hem het liefst maak. Er zijn legio aan verschillende recepten te vinden, dus wees creatief en maak hem jezelf!

Gerookte “zalm” van wortel

Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 winterpeen (+/- 250 gram)
  • 2 theelepels liquid smoke
  • 1/3 theelepel zout

Optioneel

  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 handje verse dille
  • 1/2 rode ui

Instructies
 

  • Was de winterpeen en schil de bovenste laag van de wortel af. Schil de wortel vervolgens met een dunschiller tot lange brede repen.
  • Stoom de repen in een stoommandje of in een vergiet met een deksel erop, boven een pan met een laag kokend water voor ongeveer 35 minuten.
  • Schep de wortelrepen over in een diep bord of in een kom en doe hier de liquid smoke bij en het zout bij. Laat dit afgedekt, minimaal +/-24 uur in de koelkast, intrekken.
  • Wees creatief, je hebt nu gerookte “zalm” van wortel welke je zoals elke zalm kunt gebruiken in gerechten. Lekker op een broodje of in een salade. Knijp wat citroensap uit over de “zalm” of maak schijfjes citroen. Bestrooi je broodje of salade met wat kappertjes, rode ui en verse dille en je bent helemaal good-to-go! Eet smakelijk!