Prak de rijpe banaan in een kom tot een gladde puree.
Voeg havermout, sojaproteïnepoeder, cacao, de helft van de chocoladedruppels en een snufje zout toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg de plantaardige melk en agavesiroop toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is en laat het mengsel 5-10 minuten rusten zodat de havermout kan weken.
Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat tot ongeveer 1 cm dik. Verdeel de rest van de chocoladedruppels over de koekjes en druk ze zachtjes aan.
Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten in de oven totdat ze goudbruin en stevig zijn. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.
Notities
Dit recept maakt ongeveer 8-10 koekjes. Geniet van je gezonde en smakelijke bananen-havermoutkoekjes met sojaproteïnepoeder en cacao!