Ga terug Email Link

Chocolade havermoutkoekjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Snack, Tussendoortje
Porties 8
calorieën 121 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 90 gram havermout
  • 25 gram sojaproteïnepoeder
  • 2 eetlepels cacao
  • 50 gram pure chocoladedruppels
  • 60 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Prak de rijpe banaan in een kom tot een gladde puree.
  • Voeg havermout, sojaproteïnepoeder, cacao, de helft van de chocoladedruppels en een snufje zout toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de plantaardige melk en agavesiroop toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is en laat het mengsel 5-10 minuten rusten zodat de havermout kan weken.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat tot ongeveer 1 cm dik. Verdeel de rest van de chocoladedruppels over de koekjes en druk ze zachtjes aan.
  • Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten in de oven totdat ze goudbruin en stevig zijn. Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Dit recept maakt ongeveer 8-10 koekjes. Geniet van je gezonde en smakelijke bananen-havermoutkoekjes met sojaproteïnepoeder en cacao!