Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de aubergines in de lengte doormidden
Pel de tenen knoflook en duw deze in de aubergines. Dit kan zowel in de binnenkant als in de buitenkant van de aubergines
Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijst eruit
Leg de aubergines en de paprika met de binnenkanten op een ingevette, of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak deze voor 45 minuten zacht in de oven
Haal na 45 minuten de aubergines en paprika uit de oven en laat het even afkoelen
Snijd de pitabroodjes in gelijke repen en smeer deze in met het mengsel wat je maakt van olijfolie, geperste knoflook en zout en bak ze in 4 tot 6 minuten af in de oven op 200 graden of rooster ze in een broodrooster of Airfryer
Haal de schillen (deze kunnen wat verbrand zijn) van de groenten en doe het "papperige" geheel in een blender met alle overige ingrediënten en mix dit zo grof of fijn als je zelf lekker lijkt