Borrelhap Dips & Sauzen

Baba Ganoush

baba ganoush

Smeersels zijn best lastig als vegan. Sinds de korte tijd dat ik vegan ben is bijvoorbeeld de Albert Heijn al met vegan smeerseltjes op de markt gekomen dus de keuze wordt steeds groter. Maar sinds kort heb ik een nieuwe liefde, namelijk Baba Ganoush! Wat heerlijk is dit zeg!

Baba ganoush is een smeersel van geroosterde aubergines en knoflook en is ontzettend makkelijk te maken. Baba ganoush is een traditioneel gerecht uit Libanese en Syrische keukens. Hij is super easy te maken! Dus snel op tafel voor bij de borrel of op een verjaardag!

baba ganoush

Baba ganoush

Totale tijd 50 min
Gang Borrelhapje, dips
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Baba ganoush

  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel plantaardige yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Dippers

  • 4 pitabroodjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 theelepel zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden
  • Pel de tenen knoflook en duw deze in de aubergines. Dit kan zowel in de binnenkant als in de buitenkant van de aubergines
  • Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijst eruit
  • Leg de aubergines en de paprika met de binnenkanten op een ingevette, of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak deze voor 45 minuten zacht in de oven
  • Haal na 45 minuten de aubergines en paprika uit de oven en laat het even afkoelen
  • Snijd de pitabroodjes in gelijke repen en smeer deze in met het mengsel wat je maakt van olijfolie, geperste knoflook en zout en bak ze in 4 tot 6 minuten af in de oven op 200 graden of rooster ze in een broodrooster of Airfryer
  • Haal de schillen (deze kunnen wat verbrand zijn) van de groenten en doe het "papperige" geheel in een blender met alle overige ingrediënten en mix dit zo grof of fijn als je zelf lekker lijkt

Notities

De baba ganoush is na bereiding nog ongeveer 3 dagen lekker, mits bewaard in de koelkast, in een afgesloten bakje
Trefwoord dips
Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

Laat een reactie achter

Geef een reactie