Ga terug Email Link
vegan aardappel salade

Aardappelsalade

Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 kilootje kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 6 augurken
  • 3 eetlepels vegan mayonaise ik ben fan van Remia Mayolijn
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt ik gebruik soja
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 handje fijngesneden bieslook
  • 1 theelepel citroensap
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de aardappelen in schijfjes of in blokjes en kook deze in zo'n 5 tot 10 minuten gaar. Prik na +/- 5 minuten even in een schijfje of blokje om te kijken of hij gaar is. Ze mogen niet uit elkaar vallen. Laat ze hierna afkoelen
  • Snijd de ui, augurk en bieslook klein
  • Doe de yoghurt, mayonaise, citroensap en mosterd in een grote kom en roer dit door elkaar
  • Voeg hier afgekoelde aardappelen, ui en augurk aan toe
  • Mix alles door elkaar en verdeel de bieslook over de salade