Mijn moeder maakte vroeger met verjaardagen of wanneer er meerdere mensen kwamen lunchen, vaak een heerlijke aardappelsalade. ‘Makkelijk om te maken en vele monden mee te vullen’ is volgens mij haar motto als het gaat om deze salade.

Moeders recepten veganizen

Mijn moeder heeft zo heel veel recepten die ik allemaal nog graag wil veganizen. Dit ga ik natuurlijk ook echt wel doen, want voor je het weet kan het niet meer….

Recept vegan aardappel salade

Hieronder het recept van mijn moeder aardappelsalade, maar dan geveganized. Voor mij haar legacy op mijn blog en voor jullie hopelijk een nieuw recept die je erg gaat smaken!

vegan aardappel salade

Aardappelsalade

Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 kilootje kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 6 augurken
  • 3 eetlepels vegan mayonaise ik ben fan van Remia Mayolijn
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt ik gebruik soja
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 handje fijngesneden bieslook
  • 1 theelepel citroensap
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de aardappelen in schijfjes of in blokjes en kook deze in zo'n 5 tot 10 minuten gaar. Prik na +/- 5 minuten even in een schijfje of blokje om te kijken of hij gaar is. Ze mogen niet uit elkaar vallen. Laat ze hierna afkoelen
  • Snijd de ui, augurk en bieslook klein
  • Doe de yoghurt, mayonaise, citroensap en mosterd in een grote kom en roer dit door elkaar
  • Voeg hier afgekoelde aardappelen, ui en augurk aan toe
  • Mix alles door elkaar en verdeel de bieslook over de salade