Met dit warme weer krijg ik het soms niet voor elkaar om ook nog eens een warme maaltijd op tafel te zetten. Niet omdat ik er niet van houd om in de keuken te staan, maar eerder omdat ik dan niet warm kan eten. Ik verkies dan toch liever een luchtigere salade.
Zeker tijdens een hittegolf van dertien dagen die wij afgelopen weken hadden! Pfffff… wat was het warm! Ondanks dat ik wel van een zonnetje hou, ben wel blij dat de hittegolf weer voorbij is!
Deze salade is fris & fruitig en superlekker met een zoete dressing en vegan feta. In deze salade heb ik Violife Greek white (non-spon) gebruikt, die ik zelf erg lekker vind.
Zomerse salade met vegan feta
Ingrediënten
- 85 gram veldsla
- 75 gram Violife Greek white in blokjes gesneden
- 1/4 komkommer in halfjes gesneden
- 8 snacktomaatjes in halfjes gesneden
- 30 gram rode bessen
Dressing
- 1 eetlepel mosterd
- 1,5 eetlepel Ahornsiroop of agavesiroop
- 1,5 eetlepel vegan mayonaise Ik gebruikte de vegan Mayolijn van Remia
- 1/2 theelepel citroensap
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Doe alle salade ingrediënten in een saladeschaal en meng alles door elkaar
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng alles tot een romige dressing en verdeel deze over de salade