Bijgerecht Lunch

Heerlijke zomerse salade met vegan feta

Vegan salade

Met dit warme weer krijg ik het soms niet voor elkaar om ook nog eens een warme maaltijd op tafel te zetten. Niet omdat ik er niet van houd om in de keuken te staan, maar eerder omdat ik dan niet warm kan eten. Ik verkies dan toch liever een luchtigere salade.

Zeker tijdens een hittegolf van dertien dagen die wij afgelopen weken hadden! Pfffff… wat was het warm! Ondanks dat ik wel van een zonnetje hou, ben wel blij dat de hittegolf weer voorbij is!

Deze salade is fris & fruitig en superlekker met een zoete dressing en vegan feta. In deze salade heb ik Violife Greek white (non-spon) gebruikt, die ik zelf erg lekker vind.

Zomerse salade met vegan feta

  • 85 gram veldsla
  • 75 gram Violife Greek white (in blokjes gesneden)
  • 1/4 komkommer (in halfjes gesneden)
  • 8 snacktomaatjes (in halfjes gesneden)
  • 30 gram rode bessen

Dressing

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1,5 eetlepel Ahornsiroop of agavesiroop
  • 1,5 eetlepel vegan mayonaise (Ik gebruikte de vegan Mayolijn van Remia)
  • 1/2 theelepel citroensap
  • peper en zout naar smaak
  1. Doe alle salade ingrediënten in een saladeschaal en meng alles door elkaar

  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng alles tot een romige dressing en verdeel deze over de salade

Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter