Zelf een vegan lemon curd maken is ontzettend makkelijk! In dit recept laat ik je graag zien hoe je dit zelf maakt. Lemon curd wordt in Engeland veelal gebruikt tijdens de “afternoon tea” op een broodje of een scone in plaats van jam. Ook wordt het gebruikt als vulling of topping op gebak.

Lemon curd kan ook “suikervrij”

Deze lemon curd is helemaal vegan en superlekker! Ik wil zelf graag zo min mogelijk suiker eten, dus kan deze ook gemakkelijk met een suikervervanger gemaakt worden. Ik heb deze lemon curd gemaakt met Erythritol, wat niets afdoet aan de smaak en waar ik me dan ook niet zo schuldig over hoef te voelen 🙂

Vegan lemon curd

Vegan Lemon Curd

Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 1

Ingrediënten
  

Ingrediënten:

  • 250 ml plantaardige melk
  • Sap van 1 citroen
  • Rasp van 2 citroenen
  • 3 eetlepels maizena
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 150 gram suiker (of voor suikervrije versie gebruik Erythritol)

Instructies
 

Bereiding:

  • Meng de maizena met een paar eetlepels melk. Doe de rest van de melk in een pannetje en voeg hier citroensap en de citroenrasp en het maizenapapje aan toe.
  • Zet de pan op het vuur maar laat het niet koken. Een klein beetje bubbelen mag wel tot het juist is ingedikt. Roer tijdens het verhitten goed door de pan zodat er geen klonten ontstaan.
  • Als het mengsel dik genoeg is, haal je de pan van het vuur. Laat de curd goed afkoelen en roer met regelmaat er even doorheen om het glad te houden.

Notities

Lemon curd bewaren doe je in een vooraf uitgekookte en daarna afgesloten pot, in de koelkast. Zelfgemaakte lemon curd kun je zo’n 2 á 3 weken bewaren.