Drinks

Deze temperaturen vragen om chocolademelk met slagroom!

vegan warme chocolademelk

De lente en de herfst zijn ‘by far’ mijn favoriete seizoenen. Ik houd normaal wel van extremen, maar niet als het gaat om de seizoenen van het jaar 😛 In de zomer is me vaak te heet en in de winter veel te koud. Maar in de lente groeit alles gelukkig weer en worden er nieuwe dieren geboren.

In de herfst vallen de rood geworden bladeren van de bomen en begint de temperatuur wat te dalen. Tijd om dan weer je lekkere dikke sokken uit de kast te trekken, kaarsjes in de avond aan te steken én warme chocolademelk te drinken bij een heerlijke “romcom”! En chocolademelk drinken is iets wat ik al járen heel erg graag doe. Het liefst met een flinke dot slagroom erop!

Bijna één jaar vegan!

Maar ja, nu ga ik ineens als vegan mijn allereerste herfst in. Ik ben besloot geen dierlijke producten meer te eten sinds november 2019. Maar ik was toen nog niet zover met mijn reis om alles te “veganizen”. Nu een jaar verder, ben ik zoveel wijzer en product-rijker geworden, dat ik nu zelfs producten eet waarvan ik het bestaan niet eens afwist! Het is soms even zoeken, maar het is zeker niet moeilijk! Sommige mensen vinden het “knap” van als ik zeg dat ik vegan ben. Maar het is niet knap, ik vind het juist knap dat je nog dierlijke producten kunt eten als je weet wat ik nu weet. Wist ik het maar eerder…. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens dit filmpje van Gary Yourofsky die op een school het een en ander uitlegt en laat zien. Dit is de beste speech die je ooit zult zien, geloof me. Maar je moet wel durven kijken…..

Geen koemelk, maar plantaardige melk

Hoe dan ook, ik drink dus ook geen melk meer. Ik mis het soms alleen om koude melk te drinken. Plantaardige melk vind ik namelijk koud niet echt heel lekker om te drinken. Maar ik heb goede hoop dat er snel een vervanger komt, die wel heel erg op koemelk lijkt. Mijn hoop is gevestigd op Those Vegan Cowboys, van de oprichters van de Vegetarische Slager. Maar warm is plantaardige melk héérlijk en nét als melk overal in te gebruiken! Dus ook in warme chocolademelk (mét slagroom)!

vegan warme chocolademelk

Warme chocolademelk

Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml plantaardige melk
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels suiker

Instructies
 

  • Verwarm de melk in een pannetje
  • Breek de chocoladereep in stukken en voeg deze mét de suiker toe aan de warme melk
  • Laat het geheel zo'n 5 minuten verwarmen, terwijl je met regelmaat roert om er zeker van te zijn dat de chocolade helemaal is gesmolten (laat het niet koken)
  • Giet de chocolademelk over in 2 grote glazen of mokken en doe hier plantaardige slagroom overheen. Ik gebruikte hiervoor de soja slagroom spuitbus van Albert Heijn

Notities

Top de slagroom on top af met wat kaneel, of cacaopoeder en mini marshmallows (deze zijn ook vegan verkrijgbaar)