Tips

Vegan producten die niet niet in je keuken mogen ontbreken

Kala namak

Sinds ik plantaardig ben gaan eten ging er een wereld voor me open. Producten vlogen me online om de oren, waar ik het bestaan nog niet van wist. In gerechten die ik wilde maken kwamen deze veelvuldig voor, of waren deze heel specifiek nodig om een bepaald gerecht mee te kunnen maken. Ik deel ze hierbij graag met je!

Kala namak

Als je van roerei houdt dan is dit een onmisbaar ingrediënt in je keuken. Er zijn 3 verschillende zwarte zouten: zwart ritueel zout, Hawaïaans zwart zout, en Indiaas zwart zout (kala namak). Deze laatste heeft een heel typische ei-smaak en dus heel goed bruikbaar om roerei na te bootsen. Kala namak koop je in de plaatselijke toko of online via bijvoorbeeld Veggie4U voor €0,99 cent voor 100gr.

Heel simpel en lekker receptje voor roerei? Tjek hem hier!

Maple Syrup

Maple syrup

Wie van zoetigheid houdt, mag deze zéker niet missen! Maple Syrup (Ahorn siroop) is een siroop afkomstig van uit Noord-Amerika. De siroop heeft een wat lichte caramelachtige smaak en leent zich als voorbeeld uitermate goed op pannenkoeken, of in gebakmixen. Ondanks dat de siroop geheel natuurlijk is, raad ik je wel aan om dit met mate te gebruiken. Je koopt Maple Syrup gewoon in de supermarkt.

Liquid smoke

Liquid smoke

Oei, liquid smoke! De naam alleen al klinkt fantastich! En dat is dit product ook! Deze heb ik nog niet in winkels zien staan, maar online zijn er genoeg te vinden. Ik gebruik deze bij recepten met tempeh of een veganized versie van pulled pork nét die rokerige smaak mee te geven. Onmisbaar dus! Zeker nu we weer richting de zomer gaan en menig BBQ weer aangestoken wordt.

Edelgistvlokken

Edelgistvlokken

Kaasliefhebbers opgelet! Je hoeft kaas niet te missen als je edelgistvlokken hebt. Met edelgistvlokken (in het Engels; nutritional yeast genoemd) kun je over je pasta gerechten strooien of over je zelf-gepopte popcorn, of een kaassausje mee maken. En het is nog gezond ook nog! Edelgistvlokken zitten namelijk vól met vitamine B1, B2, B3, B6 en B11 (foliumzuur), ook zit Edelgist boordevol vezels (100 gram edelgist bevat 22 gram vezels), eiwitten en zink. Dus ren naar de winkel! Deze van BioToday is overigens gewoon bij je plaatselijke de Appie verkrijgbaar 🙂