Italië is hét land waar ik wel zou willen wonen….als ik zou emigreren. Hele dagen pasta’s en salades eten lijkt me wel wat! Ergens in Toscane of Umbrië… Aan zo’n enorme tafel, midden in het dorp. Mooi aangekleed met geurige en kleurige bloemen op tafel en een prachtig wit servies. Kinderen die rondom de tafel spelen en lachen. Volwassenen die met elkaar aan het praten en eten zijn. En ik heel goed Italiaans kan spreken, wat dan wel zo handig is. De tafel die vol staat met heerlijke, gezonde en vooral vegan Italiaanse gerechten en wijnen……Zie je het al voor je? Ik wel… in mijn dromen.

Van traditionele pesto, naar vegan pesto

Dit klinkt allemaal heel erg mooi,… Maar tot mijn emigratie, als die er ooit komt, geniet ik lekker thuis van allerlei heerlijke Italiaanse gerechten. Pasta Pesto is favoriet als je het aan mijn dochter vraagt. Zij vroeg me vorig jaar om eens Pasta Pesto te maken omdat ze dit bij Happy Italy had gegeten. Nu wist is wel hoe je een traditionele pesto maakt, maar had ik hem nog nooit eerder ge-veganized. Tot vandaag! Hierbij deel ik een makkelijk en héérlijk recept van een vegan pesto met maar 5 ingrediënten!

Vegan Pesto

Vegan pesto

Totale tijd 10 minuten
Gang dips
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram pijnboompitten
  • 50 gram Violife Prosociano wedge
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten lichtjes, zonder olie in een pan
  • Rasp de Violife wedge grof, dat is wat makkelijker mixen
  • Snijd de knoflook in 4 stukken
  • Doe de knoflook, afgekoelde pijnboompitten, kaas en basilicum in een keukenmachine en maal dit fijn
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Als de pesto te droog is, voeg je steeds kleine beetjes olijfolie toe

Notities

Pesto kun je een paar dagen bewaren in een afgesloten pot in de koelkast
Trefwoord dips, italiaans, vegan