Gebak

Vegan no-bake cheesecake

vegan cheesecake bramen

Deze no-bake cheesecake is zo gemaakt en eindeloos te variëren met allerlei verschillende soorten fruit en toppings. Onlangs werd ik op een vegan Facebookgroep geïnspireerd om zelf een cheesecake te maken. Helaas had ik niet alles in huis, maar met wat eerdere uitgeprobeerde recepten wist ik snel een soortgelijke variant te maken met blauwe bessen.

Het liefst suikervrij

Ik bak graag zoveel mogelijk suikervrij, om ook een beetje aan mijn lijn te denken. Ik heb in dit recept dan ook gebruik gemaakt van erythritol. Je kunt uiteraard ook gewoon suiker gebruiken.

Hieronder deel ik graag het recept met jullie zodat je zelf ook wellicht een eigen variant kunt maken! Ik ben heel erg benieuwd naar jullie creaties! Veel plezier!

vegan cheesecake bramen

Vegan no-bake cheesecake

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 d 30 min
Gang Gebak
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 70 gram havermeel
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 el maple syrup of agave siroop

Vulling

  • 150 gram blauwe bessen
  • 300 ml soyamelk
  • 100 ml Alpro soya Go On
  • 100 gram suiker of erythritol
  • 2 el custard
  • 1 ,5 tl Agar Agar
  • 60 ml water

Instructies
 

Bereiding:

  • Mix de havermout eerst tot een meel in een keukenmachine. Voeg hierna de olie, siroop en abrikozen toe en mix dit helemaal fijn
  • Pak een springvorm van +/- 20 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het mengel aan op de bodem. Dit kan met een lepel of gewoon met je vingers. Zet hierna de springvorm voor minimaal 15 minuten in de koelkast
  • Bewaar ongeveer 4 of 5 eetlepels soyamelk in een schaaltje apart. Mix de bessen, overige soyamelk en suiker in de keukenmachine of met een staafmixer. En schep het mengsel over in een pannetje en verwarm het geheel
  • Doe de custard in het schaaltje met de overige melk en meng dit tot een papje. Zorg dat er geen klonten meer zijn. Voeg dit toe aan het pannetje en roer tot het geheel wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten
  • Meng de agar agar met +/- 60ml water. Doe dit ook in het pannetje en verhit het mengsel nog een keer voor minimaal 1 minuut
  • Haal het pannetje van het vuur en roer met regelmaat even om terwijl het mengsel afkoelt
  • Als het mengsel half is afgekoeld kun je de Alpro Go On erdoorheen spatelen. Giet hierna mengsel over in de springvorm en zet deze terug in de koelkast voor minimaal 4 uur
Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

Laat een reactie achter

Geef een reactie