Het is weer tijd voor een recept uit moeders receptenboek! Deze saus at ik als kind vaak en vond deze heerlijk! Ik ben niet echt een rijst eter, maar met deze saus erover is het echt fantastisch!
Moeders recepten in een vegan jasje
Mijn moeder heeft een heel receptenboek in haar hoofd. Recepten die ze zelf heeft bedacht maar ook veel die zij weer van haar moeder heeft overgenomen. Ik vind het een mooi idee om deze recepten te veganizen en ze op deze manier te eren en te bewaren voor mijn kinderen wanneer ze eraan toe zijn om zelf te gaan kokkerellen.

Vegan Kip kerrie
Vegan Kip kerrie
Ingrediënten
- 1 stukjes als kip
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram bloem
- 150 gram plantaardige boter
- 2 eetlepels kerrie
- 1 grote ui
- peper en zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
Instructies
- Snijd de ui klein
- Fruit de ui tot deze glazig wordt
- Voeg dan de stukjes als kip toe en bak deze mee voor zo'n 5 minuten en voeg hierna de kerrie toe en roer het geheel nog even goed door
- Smelt in een pannetje de boter en voeg hier de bloem aan toe
- Voeg vervolgens in kleine beetjes de groentebouillon toe en roer steeds goed door totdat er een dikke saus ontstaat
- Schep het ui en stukjes als kip mengsel toe aan de saus en roer deze goed door. Laat het geheel nog voor een paar minuten verwarmen. Voeg de nootmuskaat toe aan de saus en peper en zout naar smaak.
Notities
Serveer de saus met rijst