Mango Lassi ben ik nu al vaker tegengekomen de afgelopen weken. Dus dacht ik, deze ga ik zelf ook eens maken! Ik kende mango lassi nog niet maar het blijkt een Indiase yoghurtdrank te zijn, het lijkt een beetje op een milkshake. Het recept komt van oorsprong uit de regio Punjab in India. Ik heb me gehouden aan het meest originele recept (hoop ik). Hij is in elk geval héérlijk fris en in deze versie natuurlijk ook nog eens hartstikke vegan!
Vegan Mango Lassi
Ingrediënten
- 250 gram mango stukjes Ik gebruikte bevroren van AH, maar 2 of 3 verse mango's kunnen ook
- 250 ml soja yoghurt
- 100 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel kardemom poeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel
- Schenk de lassi over in een glas en garneer het eventueel met wat kokos-snippers en granola
Notities
Optioneel: doe wat kokos-snippers en wat granola als garnering op de bovenkant