Als je er per toeval achter komt dat je gezichtsverzorging vegan is, is dat toch – als beginnend vegan – wel een geluksmomentje hoor! Ik gebruik al een tijdje de gezichtsverzorging van The Ordinary en kwam er laatst per toeval achter dat mijn smeerseltjes vegan zijn!

Op je 39e nog steeds jeugdpuistjes hebben

Sinds mijn jeugd heb ik al een slechte huid. Vervelende acné die helaas met geen enkel middeltje weg wilde. Ook in mijn volwassen leven bleef ik last houden van acné. Soms was het even rustig, maar vaak had ik te maken met plaatselijke uitbraken.

De dermatoloog waar ik een keer kwam, toen ik het helemaal zat was toen zei dat ik nog steeds last had van “jeugdpuistjes”. Ergens klinkt dat als een compliment, maar om ruim na je 30e nog steeds jeugdpuistjes hebben is natuurlijk verre weg van grappig! Ik wilde hulp, maar kreeg deze niet in de vorm van middeltjes, maar adviezen hoe om te gaan met mijn lichaam – van binnenuit naar buiten. Uiteraard waren er wel drastische hulpmiddelen – zoals bijvoorbeeld een chemische peeling – in te zetten, maar zó ver wilde ik het liefst nog niet gaan op dat moment.

Zoeken naar een neutrale, maar betaalbare gezichtsverzorging

De zoektocht naar een neutrale, maar ook betaalbare gezichtsverzorging begon vanaf toen. En deze ontdekte bij Douglas. Dit merk is nog niet zo heel lang op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Wat direct opvalt aan dit merk is dat de branding er heel neutraal uitziet. Geen poespas, gewoon clean met wat informatie van wat erin zit, geen gekke kleurtjes. Gewoon simpel, zoals de naam zegt. Mooi meegenomen is dan ook dat merk helemaal vegan is en dat ik dus niet van merk gezichtsverzorging hoef te veranderen 😉

Een rustige huid door plantaardig eten

Sinds ik plantaardig ben gaan eten is mijn huid zoveel rustiger geworden. Beter dan hij ooit is geweest sinds ik kamp met acné. Het gezond eten heeft dus inderdaad zijn goede uitwerking, in elk geval voor mij. Dus deze beiden hebben ervoor gezorgd dat ik nu geen uitbraken meer heb, een rustige en schone huid die ik niet steeds in sjaaltjes hoef te verbergen.

Hoogstaande kwaliteit voor een lage prijs

The Ordinary is een merk van het Canadese bedrijf Deciem. Deciem heeft als doel om verzorgingsproducten te ontwikkelen die kwalitatief hoogstaand, dier(proef)vrij zijn en prijstechnische toegankelijk te maken voor een breed publiek. En dat is ze gelukt met The Ordinary!

Je koopt de producten van The Ordinary bij Douglas. Niet elke winkel van Douglas heeft een uitgeklede lijn hiervan in hun winkels, dus mocht je geïnteresseerd zijn in het hele aanbod, kan ik je aanraden om online te kijken.