Dessert

Vegan chocomousse

vegan chocomousse

De basis van dit recept is aquafaba. Dit is eigenlijk heel simpel gezegd; bonen-water. Het bonen-water van kikkererwten reageert hetzelfde als eiwit. Je kunt het dus erg goed gebruiken als vervanger hiervan. Aquafaba kun je bijvoorbeeld gebruiken om merinques van te maken. Maar ook deze heerlijke vegan chocomousse!

Op internet zijn er vele recepten te vinden wat je allemaal met aquafaba kunt doen. Door veel te proberen en te proeven ben ik tot mijn “eigen” chocomouse gekomen, welke ik graag met je wil delen!

Nog even een tweetal tips voordat je begint:

  • Gebruik kikkererwtenvocht uit blik
  • Zet de aquafaba eerst even een kwartiertje in de koelkast voordat je gaat mixen, dit zorgt ervoor dat het mixen wat sneller gaat.
vegan chocomousse

Vegan Chocomousse

Totale tijd 30 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 120 ml kikkererwtenvocht (aquafaba)
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel cacao
  • 2 eetlepels maple syrup

Optioneel

  • handje aardbeien
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • plantaardige slagroom
  • geraspte chocolade

Instructies
 

  • Op het blik kikkererwten en vang het vocht op in een kom. Zet de kom met het vocht voor 15 minuten in de koelkast. Door het vocht eerst koud te laten worden, gaat het mixen straks wat sneller.
  • Haal kom uit de koelkast en mix met een handmixer de aquafaba tot er pieken ontstaan. Dit kan even duren. Voeg hierna met kleine beetjes de maple syrup toe.
  • Smelt in de tussentijd de chocolade in een kom boven een pannetje met heet water.
  • Meng de gesmolten chocolade rustig door de aquafaba met een spatel, zodat het geheel nog luchtig blijft. Spatel hierna de cacao er ook doorheen.
  • Verdeel de mousse over een aantal glaasjes en zet ze in de koelkast om wat op te stijven. Decoreer ze glaasjes hierna naar wens. Bijvoorbeeld met wat aardbeien, plantaardige slagroom of kokosrasp.
Vorige Post Volgende Post

Laat een reactie achter

Geef een reactie