Diner

Een avondje fonduen met vegan “champignonnendoop”

champignonnendoop

Mijn vriendin houdt enorm veel van “champignonnendoop”. Het meervoud is eigenlijk – champignons -, maar dat klinkt helemaal nergens naar! 😂 Deze naam is volgens mij écht in haar familie ontstaan, want als ik Google om hulp vraag, kan ik alleen wat vinden over een fondue.

Champignonnendoop in de veganizer!

Anyhow,.. de versie van mijn vriendin was al héél erg lekker, maar helaas niet vegan. In het originele recept zit kaas en vlees. Superjammer natuurlijk, dus dit recept moest hoe dan ook ge-veganized worden!

Het recept van deze “champignonnendoop” is nu te vinden op de site! Tjek de link in bio @kimmchi.nl en laat me vinden als je hem hebt gemaakt! Ben benieuwd wat je ervan vindt!⁠

champignonnendoop

Champignonnendoop

Totale tijd 15 minuten
Gang Diner
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram champignons
  • 300 ml water
  • 200 ml vegan witte wijn
  • 50 gram vegan boter
  • 50 gram bloem
  • 200 gram Violife Mozzarella
  • zout en peper naar smaak
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stokbroden om mee te dopen!

Instructies
 

  • Snijd de champignons in kleine stukken en doe ze in een pan met 300 ml water en de wijn en breng het geheel tegen de kook aan voor zo'n 10 tot 15 minuten
  • Smelt in een speciale fonduepan, of een normale pan, de boter en roer hierna de bloem erdoorheen zodat er een roux ontstaat.
  • Neem ongeveer 300 ml water uit de pan van de champignons en meng deze met de roux om een saus te maken. Voeg het vocht met beetjes toe en roer het geheel goed door tot een gladde en gebonden saus.
  • Doe hierna de kaas bij de saus en roer de saus stevig door totdat de kaas helemaal is opgenomen. Dit kan even duren. Is de saus te dik? Voeg dan met kleine beetjes wat water toe tot de gewenste dikte
  • Voeg de champignons, wat peper en zout naar smaak en gehakte peterselie toe om de champignonnendoop helemaal af te maken
Trefwoord fondue, kaas, makkelijk, vegan