Drinks

Suikervrije Dalgona koffie, nét zo lekker!

dalgona koffie maken

Dalgona koffie is nu al de social media hype van 2020! Dalgona koffie is super simpel om te maken, bevat maar 3 ingrediënten en ga je zeker lekker vinden!

Hype uit Zuid Korea overgewaaid

Dalgona koffie kent zijn oorsprong uit Zuid Korea. Deze hype is sinds dit jaar over komen waaien uit het verre Azië. Mijn eerste gedachte toen ik las dat dit recept maar uit 3 ingrediënten bestaat, klopte niet helemaal met de foto’s die ik zag. De koffie-crème die op de koude melk geserveerd is, ziet er zo perfect uit, dat het bijna niet uit maar 3 ingredienten kon bestaan!

Maar niets is minder waar, het is een klein wonder wat er gebeurd als je het maakt. Ik werd er in elk geval heel blij van!

Share jouw Dalgona creatie!

Ga je hem zelf maken? Deel hem dan met de wereld via de inmiddels veelgebruikte hashtag #dalgonacoffeechallenge. Tag ons er ook even in, dan zien we meteen hoe jouw creatie is gelukt!

Dalgona koffie

  • 2 eetlepels instant koffie
  • 2 eetlepels Erythritol (voor suikervrije variant). Heb je dit niet in huis? Gebruik dan kokosbloesemsuiker of gewone suiker (dan uiteraard niet meer suikervrij)
  • 2 eetlepels kokend heet water
  1. Doe alle ingrediënten samen in een kom en klop deze met een garde, of mixer alsof je slagroom opklopt. Klop door tot het mengsel pieken krijgt die rechtop blijven staan.
  2. Doe 2 of 3 grote lepels van het koffiemengsel op een glas koude plantaardige melk. Even roeren en drinken maar!
Vorige Post Volgende Post

Deze ga je ook leuk vinden!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter