Lunch

Recept naanbrood

naanbrood

Naan (Perzisch voor brood) is zo simpel om te maken! En zo lekker om te eten! Meestal hou ik het simpel als het gaat om kruiden. Ik maak naanbrood altijd met een beetje olijfolie, zout en wat gedroogde kruiden, zoals tijm of rozemarijn en knoflook. Naan kun je overal voor inzetten. Lekker voor tijdens een borrel waarmee je met de naan lekker kunt ‘scoopen’ in een bak hummus, of gebruiken als een soort van “lepel” wanneer je een Indiaas gerecht eet.

naanbrood

Naanbrood

Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 3 cups bloem
  • 2 theelepels gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 cup water
  • 1 eetlepel maple syrup
  • olijfolie om in te bakken

Topping

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook
  • een snufje zout
  • 1 theelepel droge tuinkruiden (tijm of rozemarijn)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot een deegbal. Dit kan ook prima met je handen.Strooi nog wat bloem over de bol heen en leg deze terug in de kom. Dek deze af met een schone theedoek. Zet de kom op een warme plek zodat het gist zijn werk kan doen. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in +/- 8 balletjes. Leg een balletje op een, met bloem, gestrooid oppervlak en druk of rol het deeg plat met handen of met een deegroller. Wanneer het deeg te plakkerig is, kun je het tussendoor nog bestrooien met kleine beetjes bloem.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de naan's per stuk af op middelhoog vuur. Wanner de bovenkant van het deeg droog is of er bellen ontstaan, kun je de naan omkeren en nog even kort aan de andere kant bakken.
  • Als ze klaar zijn, smeer je de naan's in met een mengsel van geperste knoflook, olijfolie, snufje zout en wat droge tuinkruiden (zoals tijm of rozemarijn)

Notities

Wanneer je gebruik maakt van zelfrijzend bakmeel, verkort je de bereidingstijd met 30 minuten.