Gebak

Deze pompoen brownies zijn de bomb!

pompoen brownies

Deze week had ik 1 pompoen teveel. Teveel? Nou ja, eigenlijk had ik er maar 1 nodig deze week, voor de soep die ik wilde maken, maar was alweer vergeten dat ik de AH bezorger ook een had laten meenemen. Vind dat zo fijn hè?

Ik bestel trouwens al jaren mijn boodschappen wekelijks online. Scheelt me een hoop gesjouw en ik kan wekelijks een soort van een menu bedenken, zodat ik niet aan het einde van de middag alsnog naar de super moet rennen om eten te halen. En dan ook nog eens enorm schrik bij de kassa, dat het me wéér is gelukt om voor 35,- een mini-tasje te vullen met onnodige voedingsmiddelen…

Anyway, deze pompoen was dus “over” en daar wil ik dan wat mee. Ik maak al maandenlang de lekkerste courgette brownie van de wereld. Dus nu wilde ik me wagen aan een soortgelijk recept alleen dan met pompoen. En ik heb hem gerockt als een malle mensen! Hij (of zij) is goddelijk!

pompoen brownies

Pompoen brownies

Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Gebak
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 1/2 flespompoen ongeveer 360gr pompoenpuree
  • 170 gr havermeel havermout + blender= havermeel
  • 150 gr suiker voor suikervrij gebruik erytritol
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 1/2 eetlepel pumpkin spice kruiden zie notitie
  • 25 gr cacaopoeder
  • 2 eetlepels speculoospasta
  • 50 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gr pure chocolade in stukjes gehakt

Instructies
 

  • Schil de pompoen en ontdoe hem van de zaden. Bewaar de zaden, deze kun je namelijk roosteren (eiwit bron!) Zie notities onderaan
  • Snijd de pompoen door de helft en in stukken van ongeveer 2 cm. De andere helft kun je bewaren voor een ander recept. Kook de pompoenstukken gaar in zo'n 30 minuten
  • Doe in een kom de havermeel, suiker, pumpkin spice kruiden, bakpoeder en bakingsoda en mix het door elkaar. Verdeel dit hierna in 2 aparte kommen. Doe in 1 van de kommen 25gr cacaopoeder
  • Mix in een blender of keukenmachine de gekookte pompoen tot een puree en voeg hier de melk, speculoos en vanille extract bij. Mix alles tot een glad geheel. Verdeel de puree evenredig over de 2 bakjes en meng dit met de droge ingrediënten tot 2 beslagjes. Meng de stukjes chocolade door het donkere beslag.
  • Schenk eerst het donkere beslag over in een ingevette of met bakpapier bekleedde ovenschaal van +/- 22 x 22 cm en hierna de oranje eroverheen. Bak de brownie af in zo'n 35 minuten. Check na de baktijd even met een saté prikker of de binnenkant niet te nat is. Verleng in dat geval de baktijd steeds met 10 minuten.

Notities

Pompoenpitten roosteren doe je zo! 
Pumpkin spice kruiden maken in een handomdraai!