Over mij

Kim

Hi, ik ben Kim!

Over mij: Eind 2019 zag ik op aanraden van een collega de Netflix docu The Game Changers. En wat een gamechanger was dat voor mij! Ik was erg onder de indruk van wat een plantaardig levenswijze voor je kan betekenen en welke gezondheidsvoordelen je hieruit kunt halen. Ik gaf mezelf drie maanden de kans om het uit te proberen. Ik had al jaren last van wat overgewicht, ik voelde me altijd even fit en ik had last van allergieën waarvoor ik medicatie kreeg.

Na 2 weken merkte ik al een enorm verschil. Ik had na een week al veel meer energie en ik minder klachten zoals de bij mij bekende inspanningsastma tijdens en na het sporten. Na een paar weken ben ik in overleg met mijn huisarts gestopt met het nemen van mijn medicatie. Voor mij redenen genoeg om na die proefperiode door te gaan met plantaardig eten. In de tussentijd ben ik met behulp van Instagram geïnspireerd geraakt om meer in de keuken te staan. Via Kimmchi.nl hoop ik anderen ook te inspireren om (meer) plantaardig te gaan eten en zelf ook de gezondheidsvoordelen hiervan te ervaren.

insect op hand

Dieren gingen een grote rol spelen

Op Instagram ben ik in contact gekomen met heel veel leuke, interessante mensen die ook ooit een keuze hebben gemaakt om plantaardig te gaan eten of er zelfs een vegan lifestyle op na te houden.

Door de content die zij delen ben ik gaan inzien wát wij dieren aandoen om hun vlees, melk, honing en nog veel meer te gebruiken ten behoeve van ons eigen bestaan. Ik raakte zo ontzet door beelden die ik heb gezien. Ik kan vlees sindsdien niet meer zien als enkel een pak gehakt. Ook zie ik het verschil niet meer tussen koeien of huisdieren zoals honden of katten. De dieren zijn in mijn hoofd gelijken geworden, zoals het eigenlijk bij iedereen zo zou moeten zijn.

Kimmchi

Mijn missie is om mensen te inspireren om (meer) plantaardig te gaan eten

Met Kimmchi probeer ik mensen te inspireren (meer) plantaardig te gaan eten. De keuze om minder vlees te eten zou heel makkelijk moeten zijn, áls je je heel bewust zou zijn van waar je vlees of vis vandaan komt. Ook zou je dan beseffen welke gezondheidsvoordelen je zou kunnen behalen wanneer je geen dierlijke producten meer nuttigt. Een van de grootste misstanden is dat dierlijke producten nodig zijn om in leven te blijven. De stap om vlees te bannen van je bord is een grote wanneer je niet beter weet en daar ben ik me heel bewust van. Dit was ook een van de grootste uitdagingen die ik zag toen ik hieraan begon. Ik hoop je via deze site te inspireren met zelfgemaakte recepten en tips om vaker de keuze voor plantaardig te maken en zelf de voordelen hiervan te ervaren.