Over mij

Home » Over mij
Kim

Hi, ik ben Kim!

Over mij: Eind 2019 zag ik op aanraden van een collega de Netflix docu The Game Changers. En wat een gamechanger was dat voor mij! Ik was zeer onder de indruk van wat een plantaardig levenswijze voor je kan betekenen en welke gezondheidsvoordelen je hieruit kunt halen. Ik gaf het mezelf 3 maanden de kans. Ik had al jaren last van wat overgewicht, ik voelde me niet zo fit en ik had last van allergieën waarvoor ik medicatie kreeg.

Na 2 weken merkte ik al een enorm verschil. Ik had na een week al zoveel meer energie en ik had minder klachten zoals inspanningsastma tijdens en na het sporten. Na een paar weken ben ik in overleg met mijn huisarts gestopt met het nemen van mijn medicatie. Voor mij redenen genoeg om na die 3 maanden door te gaan met plantaardig eten en in de tussentijd ben ik geïnspireerd geraakt in de keuken en via Kimmchi.nl hoop ik anderen ook te inspireren om (meer) plantaardig te gaan eten en zelf ook de voordelen hiervan te ervaren.

Dieren gingen een grote rol spelen

Op Instagram ben ik in contact gekomen met heel veel leuke, interessante mensen die ook ooit een keuze hebben gemaakt om plantaardig te gaan eten of zelfs een vegan lifestyle erop na te houden met de meest uiteenlopende redenen.

Door de content die zij delen ben ik gaan inzien wát wij dieren aandoen om hun vlees, melk, honing en nog veel meer te gebruiken ten behoeve van ons eigen bestaan. Ik ben zo geshockt door beelden die ik heb gezien. Hierdoor heb ik de keuze gemaakt om geen onderdeel meer van dit dierenleed te willen zijn. Ik kan vlees nu niet meer zien als een pak gehakt en ik zie geen verschil tussen honden en koeien. Geen prettig beeld, maar dit houdt me wel tegen om dierlijke producten te kopen en te nuttigen.

insect op hand
Kimmchi

Mijn missie is om mensen te inspireren om (meer) plantaardig te gaan eten

Met Kimmchi probeer ik mensen te inspireren (meer) plantaardig te gaan eten. De keuze om minder vlees te eten zou heel makkelijk moeten zijn, áls je je heel bewust zou zijn van waar je vlees of vis vandaan komt en als je zou beseffen welke gezondheidsvoordelen je zou kunnen behalen wanneer je geen dierlijke producten meer nuttigt. Een van de grootste misstanden is dat dierlijke producten nodig zijn om in leven te blijven. De stap om vlees te bannen van je bord is een grote en daar ben ik me heel bewust van. Dit was ook een van de grootste uitdagingen die ik zag toen ik hieraan begon. Ik hoop je via deze site te inspireren met zelfgemaakte recepten en tips om vaker de keuze voor plantaardig te maken en zelf de voordelen hiervan te ervaren.