Lasagne, daar kun je me wel voor wakker maken hoor! Ik kan een goede, smeuïge lasagne zeer waarderen. Deze lasagne heb ik gemaakt zodat hij zeer toegankelijk is voor mijn zoon van 2. Niet al te grote brokken eten en de groente een beetje “verstopt”. Een heerlijke romige en smaakvolle lasagne!
Makkelijke linzen lasagne met champignon
Ingrediënten
- 250 gr gele linzen lasagne bladeren ik gebruik die van AH
- 2 uien
- +/- 600 gr pastasaus
- 400 gram champignons
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper en zout naar smaak
- 1 bakje Remia Cuisine Basissaus Wit
- 1/2 zak Violife Mozzarella
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in olijfolie, op middelhoog vuur
- Snijd in de tussentijd de champignons en bak deze nog enkele minuten mee
- Voeg de pastasaus, ketjap en peper en zout naar smaak toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken
- Optioneel: Doe de lasagnesaus in een keukenmachine en mix het fijn. De dikte bepaal je zelf door het aantal rotaties van de machine
- Smelt de mozzarella in een pannetje tot deze helemaal klontvrij is en zo vloeibaar is dat het van je lepel valt
- Pak een ovenbestendige schaal en schep hier 1/4e van de lasagnesaus in zodat de bodem is bedekt, doe hierover een scheutje witte basissaus en leg hier de eerste lasagne bladeren bovenop. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje lasagnesaus. Verdeel de mozzarella op de bovenkant van de lasagne en bak deze af in 45 minuten.