Ga terug
homemade hummus

Hollandse Hummus

Totale tijd 5 min
Gang Borrelhapje
Porties 1 kom

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram kikkererwten
  • 2 eetlepel tahin
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Hollandse groenten kruiden (Euroma>o.a. bij AH verkrijgbaar)

Garnering

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • +/- 8 kikkererwten

Instructies
 

  • Stop de gekookte kikkererwten in een blender samen met de tahin, citroensap, water, olijfolie en de kruiden. Bewaar een paar erwten voor de garnering. Mix ze in de blender tot een gladde massa. Is het nog te dik, doe er dan om en om water en/of olie bij, tot het wel naar je zin is.
  • Doe de hummus over in een schaaltje en strooi hier wat paprikapoeder overheen en giet nog een beetje extra vierge olie over de bovenkant. Leg de paar erwten die je bewaard heb er bovenop. Je hummus is nu klaar en moet stralen als een zonnetje!