Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met een klein beetje zout in 20 min. gaar. Giet ze hierna af
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar van +/- 20 x 30
Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Verwarm een koekenpan tot middelhoge temperatuur. Voeg de ui toe met een snufje zout. Fruit de uien tot ze helemaal glazig zijn. Voeg hierna de knoflook toe en bak deze nog even mee. Schep ze met regelmaat om. Voeg als laatste de rulstukjes toe. Bak de rulstukjes nog voor zo'n 2 minuten mee.
Verwarm in de tussentijd de plantaardige melk in een pannetje op laag vuur, maar laat deze niet koken. Pureer de gekookte aardappelen fijn met de stamper en voeg de melk en boter toe. Roer de puree goed door tot de boter helemaal gesmolten is. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout
Begin de schotel op te bouwen door de eerste laag van ui en rulstukjes op de boden te verdelen. Doe hierna de appelmoes eroverheen. Als laatste laag de aardappelpuree. Druk deze een klein beetje aan met een lepel of een vork. Voor een krokant laagje verdeel de paneermeel over de bovenkant van de schotel met daar een klein klontje boter bovenop
Bak de schotel af in de verwarmde oven voor zo'n 35 minuten