Ga terug
Kikkererwten omelet

Omelet van kikkererwtenmeel

Totale tijd 10 min
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Dutch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 60 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepel edelgistvlokken 
  • 1/2 theelepel kala namak
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 120 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie om in te bakken

Optioneel:

  • champignons, ui, tomaat fijn snijden en aanbakken voordat het in het omelet beslag gaat

Instructies
 

  • Mix de ingrediënten in een kom en mix alles met een garde, tot er geen klonten meer aanwezig zijn
  • Optioneel: wil je wat extra's in je omelet? Nu is het de tijd om eventuele groenten aan te bakken en erna door het beslag te roeren.
  • Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en schenk het beslag in de pan. Bak de omelet ongeveer zo'n 5 minuten tot de bovenkant van het beslag droog is. Let op, het draaien zul je heel voorzichtig moeten doen om te voorkomen dat hij breekt.
Trefwoord omelet, ontbijt