Lunch

Kikkererwten “Toonyn” spread

Toonyn-spread

Één van de dingen die ik wel het meeste miste toen ik plantaardig ging eten was toch wel een lekkere tonijnsalade. Deze heb je in verschillen vormen, kleuren en smaken maar de meest vol smeuïge versie was de versie die ik het liefste at.

Kikkererwten, een prima vervanger voor tonijn!

Gelukkig is de “bite” van tonijn vrij gemakkelijk te vervangen voor geprakte kikkererwten. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk om kikkererwten te prakken. Maar…ik kan je verzekeren dat je deze spread écht lekker gaat vinden! So give it a try! En laat me weten wat je ervan vond!

Vocht van de kikkererwten bewaren

Het vocht van kikkererwten wordt ook wel aquafaba genoemd en reageert hetzelfde als eiwit. Deze is dus heel erg goed te gebruiken, dus gooi het niet weg en maak meteen een heerlijke chocomousse!

Toonyn-spread

Toonyn-spread van kikkererwten

Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten 400 gram (uitlek gewicht 240 gram)
  • 1 nori vel
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel mosterd
  • paar druppels citroensap
  • 1 theelepel dille
  • 1/2 eetlepel maple syrup
  • 3 eetlepels mayolijn

Optioneel

  • 1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten

Instructies
 

  • Lek de kikkererwten uit en spoel de kikkererwten af met koud water. Rooster in de tussentijd de zonnebloempitten in een pan zonder olie
  • Prak de kikkererwten in een kom helemaal fijn met een vork of een aardappelstamper
  • Scheur het nori vel kapot boven de kikkererwten en snijd de ui klein.
  • Voeg alle ingrediënten toe en meng het geheel tot een spread

Notities

De Toonyn-spread is enkele dagen in de koelkast houdbaar in een afgesloten bewaarbakje