Producten Tips

Vegan haar- en lichaamsverzorging van Ethique

Ethique

Wist jij dat er elke minuut van de dag één miljoen plastic flessen worden verkocht over de hele wereld? De verwachting is dat dit zelfs in 2021 met 20% stijgt. Ook is de verwachting dat er in 2050 meer plastic dan vissen in onze oceanen drijven.

Dit is alleen al op basis van het gebruik van plastic flessen, daar zijn dus nog niet eens alle andere plastic verpakkingen in meegerekend. Het wordt dus tijd dat we met z’n allen wat minder producten kopen die in plastic verpakt zijn, maar dat is een grote uitdaging! Zelfs komkommers worden in plastic verpakt!

Plastic consuminderen

Sinds een tijdje probeer ik er echt op te letten en vaker te kiezen om geen plastic te kopen, door producten te kiezen die niet in plastic verpakt zijn. Ook mijn eigen tasjes neem ik tegenwoordig mee naar de supermarkt, zodat ik bij de kassa niet in de verleiding kom om daar een tasje mee te nemen. Daarnaast probeer ik binnen mijn huishouden te kijken naar waar ik plastic kan verminderen. Het kost wat tijd en hopelijk worden we door producenten ook geholpen, doordat zij hopelijk gaan kiezen om steeds meer producten plasticvrij te gaan verpakken of gerecycled plastic te gebruiken.

Ook mijn haarproducten waren tot nu toe verpakt in plastic. Waar ik me overigens totaal niet van bewust was is dat shampoo en conditioner grotendeels uit water bestaat. Deze percentages liggen tussen de 50% en 90%! Tijd om hier actie in te ondernemen.

Voordelen van een shampoo bar

Shampoo bars gaan heel lang mee. Het zal je verbazen! Je kunt met één shampoo bar ongeveer 80x je haar wassen. Dat is ongeveer gelijk aan 3 plastic shampoo-flessen! Daarnaast ruiken shampoo bars heel erg lekker, door alle natuurlijke ingrediënten die erin worden gebruikt. En een bijkomend voordeel is dat je daarnaast in vele gevallen geen conditioner meer nodig hebt.

Vaak geen conditioner meer nodig

Omdat de shampoo bars van Ethique van uitsluitend natuurlijke producten zijn gemaakt en hierdoor geen actieve ontvetters bevatten, heb je bij normaal haar niet echt een aparte conditioner meer nodig. Maar heb je net als ik last van droog en pluizig haar? Dan kun je ervoor kiezen om ook een conditioner bar erbij te gebruiken.

Deze Shampoo Bar is plasticvrij én vegan!

Alle bars van Ethique zijn plastic vrij, palmolievrij, parabenen vrij, SLS vrij en dierproefvrij en helemaal vegan! Ze ruiken daarnaast ook nog eens lekker natuurlijk en zijn fantastisch in gebruik. Zo probeerde ik Ethique’s Frizz Wrangler shampoo bar uit, speciaal voor droog en pluizig haar. En The Guardian conditioner bar en de Ethique Sweet Orange & Vanilla Bodywash

Ethique Frizz Wrangler Shampoo Bar

De Fizz Wrangler bevat Samoaanse kokosnoot en cacaoboter, samen met een groot aantal andere hemelse ingrediënten. The Guardian bevat cacaoboter, kokosolie, vitamine B5 en pittige limoenolie.

Even wennen, maar het is fantastisch!

Het is even wennen als je gewend bent om flessen te gebruiken, maar je bent snel om. De geur die vrijkomt – als de bars in aanraking komt- is fantastisch! Het is net alsof je in de open natuur staat te douchen. Het voelt wat ouderwets aan zo’n bar in je hand, maar oooh wat zou ik ze graag allemaal willen uitproberen! De bars schuimen een beetje na aanraking met water. Je kunt de bars gewoon over je haar heen halen en erna met beiden handen inwrijven zoals je normaal ook je haar wast. Uitspoelen maar en klaar! Het is voor het eerst sinds jaren dat ik na het douchen geen klitten in mijn haar voel, ondanks dat ik conditioner gebruikte van een best bekend merk. Dus ik ben wel super enthousiast over deze producten!

Verkrijgbaar bij Holland & Barret

De shampoo en conditioner bars van Ethique worden in Nederland exclusief bij Holland & Barret verkocht. Ze verkopen ook nog eens gezichts- en lichaamsbars. Er hoeft dus geen plastic fles meer in je badkamer te staan 😉


Daarnaast is er veel keuze! Heb je droog, normaal of vet haar? Voor iedereen is er wat! Ze verkopen ook twee proefpakketten. Deze bevat een shampoo, gezichtsreiniger, conditioner en een bodylotion. Dus probeer het eens voor jezelf uit!

Handig bakje om je zeepjes te bewaren

Als je dan een bestelling gaat doen, vergeet dan niet zo’n leuk zeepbakje bij te bestellen. Hier ga je zeker geen spijt van krijgen, anders plakken de bars vast op een ondergrond waar je ze liever niet wilt hebben zoals op je badrand.

Ethique zeepbakje