Deze cookies van amandelmeel heb je binnen 20 minuten gemaakt en zijn écht heerlijk! Zacht van binnen en een licht krokant aan de buitenkant! Ze zijn glutenvrij en kunnen zelfs suikervrij gemaakt worden als je de bruine suiker met een suikervervanger vervangt. Daarnaast zijn ze natuurlijk helemaal vegan 😉
Amandelmeel cookies
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige boter op kamertemperatuur
- 1/2 cup bruine suiker
- 1/4 cup amandel pasta of pindakaas
- 1 ei-vervanger of een flaxx-egg
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel baking soda
- snufje zout
- 2 cups amandelmeel
- 1/2 cup vegan chocolate chips
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de boter, suiker, amandelpasta, ei-vervanger, vanille extract en zout in een mixer tot een glad geheel
- Voeg hier de baking soda en de amandelmeel bij en mix dit tot een deeg. Voeg halverwege de chocolate chips eraan toe (bewaar wat om later de cookies mee te decoreren aan de bovenkant)
- Leg bakpapier op een bakplaat en maak met behulp van een ijsschep 5 bollen en druk ze een klein beetje plat (niet te plat). Heb je nog wat chocolate chips overgehouden? Versier hier dan de bovenkant mee
- Bak de cookies voor zo'n 12 tot 15 minuten goudbruin. Laat ze hierna afkoelen voordat je ze opeet
Notities
De cookies zijn zo’n 3 tot 4 dagen houdbaar bij kamertemperatuur. Wil je ze langer bewaren? Bewaar ze dan in de vriezer (tot maximaal 3 maanden). Verwarm de cookie na het ontdooien voor zo’n 5 minuten op 150 graden.