Oh jongens! Deze choco karamelrepen zijn écht heerlijk! Supermakkelijk te maken en makkelijk mee te nemen als traktatie of gewoon voor jezelf als een tussendoortje.

Vegan chocolade karamel repen
Ingrediënten
Bodem
- 60 gram hazelnoten
- 50 gramgram kokosvlokken
- 3 eetlepels agavesiroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel pindakaas
- 160 gram amandelmeel
Karamel laag
- 300 gram ontpitte en gewelde dadels
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels pindakaas
- 70 ml plantaardige melk
- 1 theelepeltheelepel vanillearoma
- snufje zout
Chocolade topping
- 150 gram pure chocolade
- 1 eetlepel kokosolie
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de biscuitlaag in een blender tot het kleverig wordt. Giet het hierna over in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en zet deze in de vriezer
- Mix alle ingrediënten voor de karamel in een blender tot een glad geheel en strijk dit egaal bovenop de biscuitlaag en zet de vorm voor 2 uur terug in de vriezer
- Smelt 150 gram chocolade en 1 eetlepel kokosolie in een hittebestendig kom boven een pannetje met heet tot kokend water tot alles is gesmolten
- Snijd de repen in gelijke stukken en haal ze om en om met behulp van 2 vorken door de chocolade en laat ze uitlekken en hard worden op een rekje