Snacks

Je likt je vingers erbij af met deze vegan chocolade karamel repen!

Oh jongens! Deze choco karamelrepen zijn écht heerlijk! Supermakkelijk te maken en makkelijk mee te nemen als traktatie of gewoon voor jezelf als een tussendoortje.

Vegan chocolade karamel repen

Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Snack
Porties 12 repen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 60 gram hazelnoten
  • 50 gramgram kokosvlokken
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 160 gram amandelmeel

Karamel laag

  • 300 gram ontpitte en gewelde dadels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 70 ml plantaardige melk
  • 1 theelepeltheelepel vanillearoma
  • snufje zout

Chocolade topping

  • 150 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten voor de biscuitlaag in een blender tot het kleverig wordt. Giet het hierna over in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en zet deze in de vriezer
  • Mix alle ingrediënten voor de karamel in een blender tot een glad geheel en strijk dit egaal bovenop de biscuitlaag en zet de vorm voor 2 uur terug in de vriezer
  • Smelt 150 gram chocolade en 1 eetlepel kokosolie in een hittebestendig kom boven een pannetje met heet tot kokend water tot alles is gesmolten
  • Snijd de repen in gelijke stukken en haal ze om en om met behulp van 2 vorken door de chocolade en laat ze uitlekken en hard worden op een rekje