Deze choco -speculoostaart is echt een traktatie! Een taart die je heel goed tijdens een verjaardag op tafel kunt zetten en niemand die proeft dat hij vegan is!
Je eet je vingers op bij deze choco-speculoostaart! De taart is heerlijk vol van smaak en de speculooscrème maakt het helemaal af! Voor het decoreren van de taart gebruikte ik een mix van rood fruit en wat chocoladedruppels.
Choco-speculoos taart
Ingrediënten
Droge ingrediënten
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels cacaopoeder
Natte ingrediënten
- 150 gram gesmolten pure chocolade
- 150 gram lichtbruine suiker
- 150 ml sojamelk
- 100 ml neutrale olijfolie
Speculoos crème
- 3 eetlepels speculoos
- 50 ml soja room
- 1,5 eetlepel kokosolie
Optioneel
- 1 bakje rood fruit
- 50 gram chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem een springvorm van Ø20 cm met bakpapier
- Meng de bloem met de bakpoeder en cacaopoeder en zeef dit vervolgens in het chocolademengsel
- Meng in een aparte kom, de gesmolten chocolade met de suiker en olie
- Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles tot een glad geheel
- Giet het deegmengsel over naar de springvorm en bak de taart af in zo'n 25 minuten. Check na deze tijd met een satéprikker of de taart droog is van binnen. Zo niet, verleng dan baktijd dan met 5 minuten
- Laat de taart helemaal afkoelen. Verdeel de speculooscrème over de bovenkant van de taart en decoreer de taart met gemengd rood fruit en chocolade druppels.